op5 monitoring software

op5 monitoring

op5 levert monitoring oplossingen waarmee de IT afdeling van uw organisatie controle krijgt over de IT operatie en daardoor een betere dienstverlening kan leveren aan uw onderneming.

Kruyswijk-ICT BV is een gecertificeerde partner van op5 in Nederland en biedt u naast de aanschaf van de software ook installatie en configuratie diensten. Wij leveren support voor op5 in Nederland. Dit zorgt ervoor dat u altijd kunt terugvallen op een Nederlandse partner voor uw support vragen.

De monitoring software van op5 is schaalbaar en daarmee geschikt voor zowel kleinere ondernemingen met een kritische IT infrastructuur, en daarnaast ook voor hele grote ondernemingen met die gebruik maken van gedistribueerde hardware, applicaties en diensten.

De op5 producten monitoren eenvoudig gezegd alles wat er in uw IT omgeving aanwezig is. Hierdoor krijgt u direct inzicht in de prestaties van uw netwerk infrastructuur, de servers en de applicaties.

De producten van op5

op5 Monitor Pro

op5 Monitor Pro

op5 Monitor Pro is ontwikkeld voor organisaties die een monitoring oplossing zoeken vanuit een enkele installatie (single deployment).

op5 Monitor Pro levert monitoring van uw servers, applicaties, netwerk apparatuur, databases, storage en cloud diensten.

Alle data wordt gepresenteerd in een tactisch dashboard waardoor u eenvoudig inzicht krijgt in de prestaties van alle beheerde componenten.

op5 Monitor Pro is gericht op het monitoren van 50 tot 500 devices. Hierbij geldt een ongelimiteerd aantal services per device.

Klik op onderstaande button om een vrijblijvende offerte op te vragen.

Quote op5 Monitor Pro

op5 Monitor Enterprise+

op5 Monitor Enterprise+

op5 Monitor Enterprise+ is ontwikkeld voor enterprise organisaties met een gedistribueerd IT model, waarbij ook de monitoring op verschillende deployments plaats zal vinden.

op5 Monitor Enterprise+ is flexibel en schaalbaar en ontworpen om zeer grote aantallen devices te monitoren zonder stabiliteits problemen.

op5 Monitor Enterprise+ is een zeer krachtige monitoring oplossing. Functionaliteit en het aantal devices schaalt mee met uw behoeften. U kunt bijvoorbeeld eenvoudig peers en pollers toevoegen voor multi tier designs, distrubuted en load sharing monitoring.

Klik op onderstaande button om een vrijblijvende offerte op te vragen.

Quote op5 Monitor Ent+

op5 Live

op5 Live

op5Live is een gemakkelijk te gebruiken monitoring oplossing voor websites en applicaties. U kunt hiermee de beschikbaarheid, performance en up-time van uw website en applicaties monitoren. op5 Live is een volledige Software as a Service (SAAS) oplossing, waardoor er geen installatie nodig is.

op5 Live kan als stand-alone oplossing gebruikt worden, maar uiteraard ook als uitbreiding op een op5 Monitor Ent+ installatie.

Klik op onderstaande button om een vrijblijvende offerte op te vragen.

Quote op5 Live

op5 Monitor Free

op5 Monitor Free

op5 Monitor Free is gericht op kleinere bedrijven of afdelingen met een beperkte IT omgeving.

Met op5 Monitor Free krijgt u centrale administratie en configuratie, trend analyses, SLA en beschikbaarheids rapportages

Om de op5 Monitor Free te downloaden klikt u op onderstaande button.

Download op5 Monitor Free

Functionaliteiten van op5 Monitoring

Onderstaand overzicht geeft een indruk van de vele features en functionaliteiten die op5 Monitor software u biedt.

Server Monitoring

op5 maakt monitoring van servers en het instellen van alerts, reporting en visualisatie mogelijk. op5 Monitor ondersteunt hierbij fysieke, virtuele, cloud en hybride server omgevingen.

Virtual Monitoring

Met op5 Monitor kunt u virtuele resources en infrastructuren monitoren, zoals VMware, ESX en vSphere, KVM, Citrix Zen en Microsoft HyoperV. In hybride omgevingen kunt u de fysieke en virtuele omgeving gelijktijdig monitoren en preseteren in het tactische overzicht. Hiermee kunt u de performence van uw virtuele omgeving continue bewaken en indien gewensd vergelijken met de fysieke omgeving.

Cloud Monitoring

Ondersteuning voor het monitoren van uw cloud diensten is onderdeel van op5 Monitor, inclusief standaard monitoring checks op uw PaaS (bijvoorbeeld Amazon) en SaaS (bijvoorbeeld Google apps) omgeving.

Open Source

op5 Monitor is gebaseerd op het open source project Nagios. op5 Monitor levert hiermee een product welke volledig plug-in compatible is met Nagios en voegt daar betrouwbaarheid en support aan toe, waardoor het geschikt is voor de hoge eisen binnen een enterprise omgeving.

Schaalbaarheid

De oplossing is schaalbaar en flexibel. Het robuuste ontwerp zorgt dat u grote aantallen met devices kunt monitoren zonder dat er performance problemen ontstaan. op5 Monitor is ontworpen voor gedistribueerde monitoring, load sharing kan geschaald worden tot vele duizenden op5 Monitor Peers met automatische failover van de pollers.

Unified Monitoring

Het tactische dashboard zorgt ervoor dat u in een oogopslag inzicht heeft in uw volledige IT omgeving. Het dashboard laat de huidige toestand zien en daarnaast de onderdelen waar in de nabije toekomst een actie moet worden ondernomen. Hiermee voorkomt u incidenten.

Performance monitoring

U heeft de beschikking over gedetailleerde informatie over de performance van vele duizenden devices en interfaces op uw netwerk. Vanuit het user interface kunt u eenvoudig inzoomen op elk onderdeel van uw netwerk om precies te kunnen zien wat er gebeurt.

Rapporteren en Visualisatie

op5 Monitor genereert automatisch de benodigde rapporten waarmee uw organisatie op een eenvoudig te interpreteren wijze wordt geinformeerd. Dit maakt het mogelijk om de enorme hoeveelheden data toegankelijk te maken en te visualiseren voor uw onderneming.

Applicatie monitoring

Het actief monitoren van uw applicaties zorgt ervoor dat u de perfomance van bedrijfskritische applicaties kunt bewaken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld mailservers en webservers.

Business Service Management

De BSM functionaliteiten zorgen ervoor dat u de toestand en performance van uw bedrijfsprocessen kunt monitoren. Met BSM kunt u bijvoorbeeld de performance van uw verkoop processen en de productie processen monitoren.

Event correlatie

Indentificeren van event en de correlatie tussen event is een krachtige wijze om in een complexe omgeving snel duidelijk te hebben wat er aan de hand is en welke maatregelen er genomen moeten worden om het op te lossen.

Network monitoring

op5 Monitor laat u de key performance metrics in uw netwerk monitoren en beheren. Hiermee kunt u pro-actief reageren in geval van verstoringen.

Geintegreerde logserver monitoring

de op5 Logger is een geintegreerde logserver waardoor u op een veilige wijze op een centrale plaats al uw logbestanden kunt monitoren en beheren. Met de op5 Logger kunt u eenvoudig voldoen aan de compliance eisen.